تعديل الطريقه :
■٢ كوب دقيق شوفان
■٢ وكوب شوفان مش دقيق
■ربع كوب بزور كتان( غني بالالياف .ومضادات الاكسده تقي من السرطانات .منظم لحركه الامعاء يقضي علي الامساك.غني بالاوميجا 3)
■ربع كوب بزور الشيا( تحتوي علي الزنك والبوتاسيوم وفيتامين B وتعطي احساس بالمتلاء يمكنها ان تتمدد فالمعده عشر اضعاف وزنها ..مع شرب الماء.. تقلل الانتفاخات وتسهل حركه الامعاء)
■ربع كوب حبه البركه
■ربع كوب قرفه . (تعلي معدل الحرق ..
ربع كوب زيت جوز هند.
■كيس بكنج بورد
■تلاته بيض
■تلاته فانليا
■رشه ملح
■ربع كوب سكر دايت
■ويعجن بلبن ..
☆ملحوظه..العجينه تكون ملزقه طريه ..عشان المكونات بتشرب الميه والعجينه كده كده هتنشف. فسبيها ملزقه
☆وترتاح عشر دقايق او ربع ساعه..
وتفرديها بين كيسين
وتقطع حسب الرغبه.. بسماكه بسيطه عشان تنشف وتقرمش .
☆ندهن الصنيه بزيت جوز هند بسيط ..
- ادخلي البسكويت في فرن ساخن , لذلك احرصي على تشغيل الفرن قبل البدأ في تحضير المكونات
- رصي وحدات البسكويت على مسافات متباعدة لأنها ستمدد اثناء عملية الخبز بسبب البيكينج باودر
- يمكنك استبدال الزيت بالزبدة في الصفة و العكس
- بعد نضج بسكويت الشوفان اتركيه ليبرد تماما بدون ان تغطيه حتى يحافظ قرمشته
- يمكنك اضافة ملعقة من الكاكاو لعمل بسكويت الشوفان بالشيكولاتة
وبالهنا .
تعليقات
إرسال تعليق